Industriport
Tillverkare av Compact-porten
Begär offert   >

Slangar och sprinklers

Den internationella TT-kretsen i Assen har 70 teamverkstäder längs pitlane. Här är bland annat motorerna testade och förberedda för tävlingen. Avgaserna kan snabbt samlas i dessa små utrymmen och det finns också risk för brand. Så det är viktigt att ta bort dessa gaser snabbt med extraktionssystem och för att släcka eventuella bränder måste det finnas ett sprinklersystem.

Lösning för en komplex situation

Byggnaden har en specifik höjd så det finns begränsat utrymme ovanför dörröppningen. Sammantaget en komplex situation som kräver en lösning som inte tar mycket plats. Sökningen uteslutte användning av rullgardiner på grund av den låga isoleringen. Användning av takluckor var inte heller ett alternativ, eftersom takluckan rör sig längs en stålkonstruktion i taket, men detta förhindrar installation av ett sprinklersystem och ett extraktionssystem. Till slut valde byggnaden arkitekten Compact-dörren.

Isolerade sandwichpaneler

Eftersom panelerna fälls upp till ett litet utrymme ovanför dörröppningen lämnar det tillräckligt med utrymme för montering av nödvändig utrustning. Dörren har isolerade sandwichpaneler och har som standard en integrerad dörrsäkerhetssats som hjälper till att skydda mot oönskade besökare. Inte en överdriven lyx i dessa workshops!

Internationell framgång för den Compact vikluckan

Naturligtvis står andra byggnadsägare inför liknande problem: i Storbritannien valde även motorns forskningsinstitution de 35 Compact vikdörrarna i sina verkstäder. På grund av sina Compact dimensioner är den hopfällbara dörren långt ifrån bäst lämpad att använda i små utrymmen. MIRA-verkstäderna används av alla ledande motortillverkare för testning.

Upplev fördelarna med den Compact vikluckan? Kontakta oss eller design din egen dörr i endast 6 steg.

Begär offert
Kontakta mig
Kontakta mig
Namn:
E-post/Telefon: