Industriport
Tillverkare av Compact-porten
Begär offert   >

Inga overheadstoed

Byggnader designade för räddningstjänster som brandkåren och ambulanstjänster behöver tillförlitliga åtkomstdörrar som kräver lite underhåll och har också möjligheten att en höghastighetsmotor öppnar dörren snabbt. Brandkårerna kräver ofta kanaler, belysning och andra installationer som ska monteras runt dörröppningen eftersom brandkårens fordon parkeras så nära avfarten som möjligt.

Inga overheadstöd: mer utrymme och inga balansfjädrar

Med en dörr över huvudet lyfter dörrbladet upp ovanför åtkomst på skenor eller flyttar in i byggnaden via ett järnvägssystem. För att öppna, kräver dörren klart utrymme ovanför åtkomst till dörrens höjd. En genomsnittlig sektionsdörr är 3,5 till 4 meter hög. Om luftluckan flyttas in i byggnaden körs den på ett rälsystem som antingen följer taklinjen eller går rakt in i byggnaden. Båda alternativen kräver en komplex stålkonstruktion. Spännade balansfjädrar används för att flytta dörren och se till att dörren öppnas längs skenorna. Detta system har en hög felhastighet och balansfjädrarna måste regelbundet underhållas eller bytas ut. Om fjädrarna går sönder kan det vara en allvarlig fara.

Compact hopfällbar dörr slår traditionell sektionsdörr

I hela världen har många statliga organ erkänt nackdelarna med huvuddörrar och valde en annan lösning: den Compact vikbara dörren. Denna industridörr fälls upp ovanför dörröppningen så den kräver ingen stålkonstruktion och lite utrymme. Så de totala kostnaderna för en kompakt dörr är lägre än för en huvuddörr.

Minimala kostnader och flexibel installation

Och med dörrbladet drivet av en elektrisk motor har Compact-dörren inte heller några balansfjädrar, så underhållskostnaderna är minimala. Eftersom dörrbladet viks upp ovanför dörröppningen är det möjligt att montera alla installationer som kanaler eller belysning i närområdet. Förutom dessa praktiska fördelar finns det många alternativ och tillbehör tillgängliga för arkitekter att sätta sin signatur på en byggnad.

Upptäck fördelarna med den Compact vikluckan. Kontakta oss eller designa din egen dörr i 6 steg.

Begär offert
Kontakta mig
Kontakta mig
Namn:
E-post/Telefon: